Praktik 8. klasse

Praktikforløb 8. årgang

• At eleverne får et grundigere kendskab til arbejdsmarkedet
  • At eleverne får en praktisk erfaring inden deres uddannelsesvalg
  • At skolen og erhvervslivet integreres bedre
  • At eleverne får et samlet indtryk af sammenhængen mellem brobygning og praktikforløb
  • At eleverne får en større forståelse for, hvorfor det er vigtigt at være uddannelsesparat

Forløb:

• En samlet uge for hele klassen.
  • Alle elever deltager så vidt muligt.
  • Eleverne skal selv finde deres praktikplads.
  • Praktikugen skal lægges på 8. årgang, her er der mest plads i årsplanen, og det giver god mening i forhold til, at de også skal i brobygning på denne årgang.
  • Èn klasse er på skolen.
  • Praktikforløbet skal være udgiftsneutralt, således at eleverne søger praktikpladser, der ligger i cykelafstand eller kan dækkes af deres nuværende buskort. Skaffer man praktiksteder længere væk, dækkes udgiften af eleven selv.
  • Lærernes tid i praktikugen kan bruges til besøg på virksomhederne, to-læreordning og vikardækning.
  • Forløbet tilrettelægges sammen med UU-vejlederen, der tager ansvar for det kontrakt- og forsikringsmæssige.
  • Erfaring deles mellem årgangsteams.

Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 8. januar 2020.