MENU
Aula_close Layer 1

Frankrig

Alle skal til Frankrig

- nogle i kortere tid og nogle i længere tid

frankrig

I september/oktober skal vi alle sammen opleve Frankrig. Vi skal blandt andet:

  • bo i Hourtin
  • se Chateau d’Issan
  • se Atlanterhavet
  • opleve Bordeaux og Paris

Før det kommer så vidt, skal alle igennem et forløb, hvor vi har stort fokus på den personlige udvik- ling for alle. Hvem, der deltager i hvilket forløb, afgøres i samarbejde efter årets introforløb.

Den korte tur/hold Danmark…

Inden afrejsen, skal man igennem et forløb, som består af erfaring med at søge et arbejde, mulighed for at komme i praktik på en arbejds- plads, som enten du finder, ellers som vores UU-vejleder hjælper med samt muligheden for sammen med dine nye kammerater at få ud- fordringer socialt og personligt på fx udflugter og fælles aktiviteter. Perioden kan også rum- me mulighed for fagligt arbejde. Når druehøsten i Frankrig er ved at slutte, går der besked hjem om, hvornår vi tager af sted til Frankrig.

Den lange tur/hold Frankrig…

Hold Frankrig plukker druer i ca. 3 uger. Lønnen går til årgangens fælleskasse. Arbejdet i vinmarken er fysisk hårdt, og kræver en stor indsats. Turen er også en kæmpe oplevelse personligt og socialt. For at deltage på Hold Frankrig skal man, ved høstens start, være fyldt 16 år. Ud– og hjemrejsedato er ukendt, da alt afhænger af, hvornår druerne er klar til høst. Når druerne er plukket, glæder Hold Frankrig sig til at tage godt imod kammerater- ne fra Hold Danmark, når de kommer.